Může za to Babiš a jeho vláda

Tak zní název publikace, kterou na sjezdu ANO představil zakladatel tohoto hnutí Andrej Babiš. I když to pan Prchal myslel nejspíše ironicky, trefil lidově řečeno kozla.

Jak se dalo čekat, sjezd pozitivně zhodnotil minulé období, kdy bylo ANO spolu s ČSSD a KSČM (to sice bez svých členů v kabinetu, ale o to věrněji hlasovavší) u moci. Tedy moci absolutní s převahou ve sněmovně. To síce přináší jistotu, že vládní návrhy projdou, ale současně jakousi smůlu, že – a to je název jistě bestelleru pana Prchala v názvu blogu – název knihy odráží realitu posledních 4 let.

Pomiňme fakt, že v čele ANO opět stanul jedinec, pro něhož je pravda neznámá entita. Pomiňme i maškarádu, že nedostal celých 100% hlasů (při prvních volbách tomu tak bylo a pan Babiš se nad tím pozastavil. Myslím, že letošní režie byla již uspokojivá). Připomínám, že před volbami v roce 2017 pan Babiš prohlašoval, že je to poslední období, kdy bude kandidovat do sněmovny. Před svým nástupem do politiky zase prohlašoval, že do ní nevstoupí, neboť sám sebe považoval za profláknutého komunistického jedince. Laskavý čtenář si jistě do seznamu tvrzení pana Babiše, jež posléze vzaly za své, doplní snadno mnoho jeho dalších prohlášení.

To, že se připravuje na presidentské volby, je jasné i tomu, kdo politickou scénu nesleduje. Poučen panem Prchalem a jeho boys, že by měl opravdu dávat  pozor na to co říká, již nesděluje, že do klání nepůjde, Nechává své příznivce v „napětí“. Lze s jistotou odhadnout, že leitomotivem jeho kampaně bude to, jak on to dělal skvěle a jak to pan Fiala dělá blbě. Jistě nebude na shromážděních sdělovat výši schodků za své vládnutí, nepřipomene své totální selhání při začátku pandemie, kdy odborníkům vstupoval do jejich závěrů s katastrofálními důsledky pro obyvatele. Určitě nebude řeč o hnutí, které založil, které vládlo 4 roky a v němž se provalil stejný počet skandálů jako v každé jiné předchozí vládě, včetně kmotrovských machiancí a korupčních kauz. Nejspíše nezmíní svou věrnou submisivní Alenku, která jen na svých fotkách rozfofrovala 2 miliony z našich kapes.

Na pranýři budou restrikce Fialovy vlády, omezení příjmů leckterých spoluobčanů, rušení některých „výdobytků“ atd. Ani slovem se nezmíní, že tato opatření jsou prostě nutná, aby nedošlo k brutálnímu zadlužení budoucích generací, jež nás budou za to proklínat. Jistě neuvede známý a prostý fakt, že nelze donekonečna jíst kaviár a pít šampaňské, když kapsa stačí na guláš a pivo. To, že porce guláše bude menší a pivo jen malé, opravdu není vina Fialovy vlády.

Hnutí ANO je stranou jednoho muže. Tento muž rozlišuje své okolí na sluhy, kteří bez odmluvy plní jeho příkazy, pak sluhy na jedno použití (to jsou ti, kteří si dovolili v rámci hnutí mít svůj vlastní názor, jež se od vůdcova lišil a byli rázně zapuzeni) a na nepřátele. Bez vědomí pana Babiše se v hnutí ANO nestane nic zásadního. Pro bližší detaily odkazuji laskavé čtenáře na knihu pana Jaroslava Kmenty „Babišovo Palermo“. Údaje v této knize odpovídají skutečnosti, neboť v opačném případě by jistě právníci vůdce hnutí ANO již mazali pana Kmentu na chleba.

„Za všechno může Babiš a jeho vláda“, praví obsah knihy. Teď je jen třeba, aby se občané spolehli na svou historickou paměť a spočítali si, že rovnice „má dáti – dal“ je universálně platná. A že na tom nikdo nezmění vůbec nic, ani ten člověk, co k nim přijede karavanem na náměstí.

 

Subscribe
Upozornit na
guest

4 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Hana
Hana
2 let před

On neměl 100%?

Tomáš Flaška
2 let před

👍 Přesně!

Vladimír T. Gottwald
2 let před

Asi je dobře, že se tomu někdo ještě má chuť věnovat, mně za to teď pan Babiš ani jím vlastněná trapná partaj nestojí. Kéž by se stala nezajímavou a fádní i pro elektorát!
comment image

Jara Rank
Jara Rank
2 let před

Jsem z te ceske politiky jaksi zmatena. To nikomu nevadi, ze je pqn Babis proflaknury ve svete? Nevim, jestli se sem smi davat odkazy, pokud ne, prosim vymazte. Jinak excelentni clanek! Pandora Papers imperil tough reelection campaign for Babišhttps://www.politico.eu › article › andrej-babis-corruption… Oct 4, 2021 — Czech Prime Minister Andrej Babiš is trying to reframe the revelations as a fight with local journalists. Czech prime minister’s party narrowly loses re-election days …https://www.icij.org › investigations › pandora-papers Oct 9, 2021 — Scandal-clouded billionaire Andrej Babis now faces probes over secret luxury property deals exposed in ICIJ’s global investigation based on …… Číst vice »

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial