Co hospodský, to zloděj…..

Bohužel. Přesně takto a ne jinak je u velkého segmentu společnosti vnímám náš obor. Dám k dobru pár hojně plusovaných příspěvků z diskuze pod článkem, který se tématu věnuje:

1)

Tak hospodský skokově zdražili a teď brečí, že jim tam nikdo nechodí. To nevymyslíš…

2)

Na tu nenažranost hospodští doplatí. Dokud jsme měli stravenky, tak mně záleželo jen na tom, jestli to stravenky pokryjí. Teď, když to jsou peníze jako jiné (a že se mi paušál na jídlo nezvyšuje), tak už uvažuju, že si v supermarketu koupím předpřipravené saláty apod. Budu to mít levnější a zdravější.

3)

restaurace zdrazily, a tak lidi chodej min. a proto zdrazi jeste vic.. no, ty posledni hosty to bude stat peknej majlant 😉



Ten třetí příspěvek je příspěvkem vůbec nejplusovanějším. Je na něm vidět nepochopení celé věci. Jak by tedy měl vypadat hospodský, který by kápl široké veřejnosti do noty?



Určitě by neměl vypadat jako já. Člověk s takovým panděrem vzbuzuje v těch sušinkách z kanclů pocit ordinérního vystavování vlastního blahobytu na odiv. Přímo je nabádá k závisti. Takže vážení kolegové, šupem zahajujeme diety….

Takový správný hospodský by měl být taky bezpodmíněnečný filantrop. Jeho podnikání by nemělo být zaměřené na bezuzdném hromadění zisku. Od toho tu přeci hospody a restaurace nejsou. Jsou to místa, která vám mají dělat radost ať je to stojí co to stojí…. A až mu dojde vata pod polštářem, a až mu nepůjčí už ani lichváři…. Není nic snažšího než s podnikáním seknout a nastoupit na směny utahovat šroubky a povolovat matice….

Nejhorší pak je vystavovat na odiv vlastní úspěch koupí nového auta, nebo domu. Je úplně fuk, že jedno je na „lízačku“ a druhé na hypotéku. Nic nesvědčí tak spolehlivě o tom, že vlastníte vlastní pobočku tiskárny bankovek jako tyhle dvě věci. Každej to přecí ví, že hospodští si ty peníze tisknou zcela bez námahy. Bylo by tedy jenom základní lidskou slušností se s námi podělit….



A zcela vážně na závěr… Pokud máte oblíbenou hospodu nebo restauraci. Teď je nejlepší čas kdy ji podpořit. Doba stínání hlav je v gastronomii v plném proudu. A neseká se vždy spravedlivě. Držte nám palec.



Díky a ahoj….

5 9 votes
Hodnocení článku
Subscribe
Upozornit na
guest
15 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Flaška
Flaška
13 dní před

Když to tak čtu, tak přemýšlím zda on ten ministr obchodu Mládek tak nějak svého času nenazýval mnohé věci pravými jmény.

Tomáš Flaška
13 dní před
Reply to  Flaška

Myslíte jak mluvil o živnostnících jako o parazitech? Neměl pravdu a i podle toho dnes vypadají preference ČSSD.

A už mi „jmenovče“ prozradíte své křestní jméno a odkud jste?

Soňa Bulbeck
14 dní před

Dovolím si tlmočiť podobnú skúsenosť zo Slovenska, kde moja priateľka, majiteľka kaviarne, bojovala najprv s tým, aby neskrachovala a teraz, keď horko-ťažko prežila a už môže mať otvorené, má síce plnú kaviareň, ale ľudia utrácajú podsatne menej ako predtým…nedajú si ku káve koláčik alebo štamprlík a keď predtým utratili 10 euro, teraz utratia maximálne 5…Ale aspoň chodia, aby ju podporili, lebo nechcú, aby skrachovala….

Jiří Turner
15 dní před

Jako bývalý provozovatel víkendové čundrácké hospody, tím pádem znalec v oboru gastronomie, lektor sommelierských dovedností (už jsem tam dal i to druhé „m“ a je to pořád potržené) a znalec hostomického piva vám musím dát, Filipe, zcela zapravdu. „Nemalý komerční úspěch“ mého podnikání byl čistě založen na soucitu hostů. Dotovala mě nakonec i obec, aby se zde byla hospoda udržena.
Vymazlený interiér, čistá a vzorně vybavená kuchyně, kvalitní a tomu i cenově odpovídající jídlo a pití, blahobytně vyhlížející personál a zjevně spokojený majitel jsou symptomy zániku podniku.

Tomáš Vodvářka
Admin
15 dní před

Dobrý blog, Filipe. nenechte se zmást. Moderní doba přinesla cosi nového a tím je možnost jaksi vylít své frustrace poznámkou či jen jakýmsi plusem či mínusem pod něčí názor. Do očí by Vám to řekl málokdo.
Jinak – mám své oblíbené hospody, kde vím, že stejk bude připraven dokonale, víno bude kvalitní a obsluha bude distingovaná. Rád tam za tyto služby nechám obolus. A tam, kde je jídlo nedovařené, nechutné, obsluha buď netečná či vlezlá, jdu jen jednou a naposledy.

David
15 dní před

No jo kamaráde, závidět a udávat to uměli Češi vždycky báječně. Když mi bylo 40 a už jsem v té době asi 16 let podnikal ,jsem si koupil na Leasing ojetého Mercedesa a ještě navíc bílého. Stál asi 530 000, takže míň, než nová Octávie. Užil jsem si sním své. 14 dnů jsem ho parkoval jinde než před barákem a tajně se do něj ráno plížil. Když můj nejlepší kamarád jednoho dne nadával ,která kurva si koupila nový Mercedes, přiznal jsem se . Týden se mnou nemluvil. V práci byl problém na vesnicích. Musel jsem jezdit předávat koupelny ve staré… Číst vice »

Tomáš Vodvářka
Admin
15 dní před
Reply to  David

Ten problém s Mercedesem měl on, ne Ty, Davide. A to, že se chovají k řemeslníkovi dle typu auta, má rovněž výpovědní hodnotu o těch lidech. Já si jednoduše neumím představit, že bych hodnotil instalatéra podle toho, čím přijel. Mne zajímá, jestli po jeho zásahu nekape sifon, těsnění drží a hajzl nesmrdí. Může pro mne za mne přijet i na koni.

David Vlk
15 dní před

Tome, ale ty nejsi „Obyčejný člověk z České republiky“ Jsi inteligentní a úspěšný, takže nemáš potřebu závidět.

Tomáš Vodvářka
Admin
15 dní před
Reply to  David Vlk

To, o čem se bavíme, nijak nesouvisí s intelektem ani nějakým „úspěchem“, kamaráde. Sociální debilitou může trpět akademik či špičkový manažer. Lidi je třeba hodnotit dle jejich skutků a nikoli slov. Jestliže se někdo užírá tím, že si jeho soused pořídil bavoráka, je mi ho líto, protože zatím zůstává „nižší bytostí“, a má před sebou kus cesty. Navíc – čeho tím dosáhne? Že nebude spát? Na místě je spíše úvaha, co já dělám blbě, že ten vedle se má líp (samozřejmě pokud nekrade, o čemž se v menších sídlech ví). Tož asi tak.

Jara Rank
Jara Rank
13 dní před

Vracim se k tem hospodam, tady davame 15% disko a pokud mozno cash, kartou sice platime, ale disko na ni vynechame.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial