Kyselý škleb

Pracuju jako vlakvedoucí a tedy jezdím celé své pracovní dni vlakem. Ano, to jsem já, kdo Vám štípne lístek nebo „načekuje“ lítačku,  případně prodá jízdenku, když jste si ji nestihli koupit na nádraží.

Anebo, jako se to bohužel častěji než bych přál, děje, Vás vysadí z vlaku, protože NĚCO. Porouchaná lokomotiva, výluka na trati, sebevrah pod koly, nečekaná návěsť, cyklista upadnuvší na přejezdu, jo to jsou všechno věci, které se dějí.

A já potom procházím vagóny a říkám vám, že je mi líto, ale že budete muset upravit svoje plány, jet jiným vlakem, přestoupit, zavolat milému, že ta pusa bude až o hodinu později a tak…

A vy, naštvaní i chápající, přijedete nakonec domů se zpožděním a můžete to přejít, nebo se vykřičet na manželku anebo zavolat na ředitelství drah. Určitě je to úleva.

A tak jeden z vás zavolal, že jsem 4. září při mimořádné události na trati Praha-Beroun ve stanici Praha-Velká Chuchle byl při poskytování informace o nutném přestupu na jiný vlak hrubý, arogantní a přitom jsem se na něj kysele šklebil.  Zaznamenáno, stížnost zaprotokolovaná, číslo jednací mi pípá na firemním mobilu a nadřízený volá vzápětí.

Mae culpa, jak jinak, vyjádření nadřízeným musím napsat tak jako tak. Jen bych při této příležitoti rád poděkoval vládě České republiky a snad i přímo premiérovi, že mne ochránili kromě kovidu i od pokuty, neboť bylo zřejmé, že ten den a na tom místě jsem stěžovateli možná mohl poskytnout aroganci či hrubost, ale pohled na kyselý škleb nikoli. Podle nařízení jsem ukázněně nosil roušku…. A ta je mi svědkem.

(napsáno výhradně pro Blogosféra)

Subscribe
Upozornit na
guest

16 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Vladimír T. Gottwald
3 let před

👍 To už by mohla překonat snad jen stížnost na nevhodné konání průvodčího vlaku ve stanici Chuchelná. Tam totiž tuším ani nevedou koleje…
😅

Tomáš Vodvářka
Admin
3 let před

Tak náhodou, Vladimíre, v Chuchelné je nádraží – terminál, dále to nejede. Pěkně kecáš….

Vladimír T. Gottwald
3 let před

Tak to jsem úúúplně blbej! 😂

Tomáš Vodvářka
Admin
3 let před

Já bych mohl vyprávět. Třeba při vyšetření na EMG je nutné pacienta uzemnit páskou. On poté napsal stížnost, že jsem jej přivázal k loži, aby nemohl utéct. Nebo jiná paní, která mne v jednom roce navštívila 19x psala, že jsem se jí málo věnoval. A bylo by toho přehršel….

Vladimír T. Gottwald
3 let před

😅

Matějovský
Matějovský
3 let před

Já jsem se dokonce omlouval písemně. Představte si korpuletní dámu s Kavalírem King Charles s příšernou nadváhou, moje poznámka, že by měl zhubnout a mít více pohybu, který by oběma pomohl, dohnal milou paní k slzám a mě před přestupkovou komisi.

Tomáš Vodvářka
Admin
3 let před
Reply to  Matějovský

No jo, sdělit 150 kg hrošíkovi, že jeho záda potřebují pohyb a ne brufík, je nehoráznost. Adekvátním trestem je zastřelení lékaře s celou rodinou.

Matějovský
Matějovský
3 let před

Vy se smějete, ale ta mašinerie je obludná, nejdříve Vám přijde žádost o vysvětlení, kdy se máte dostavit přesně tam a tam na městský úřad, kde jste vyslechnut, ano je to podobné jako výslech, čtou vám vaše práva a podobně. Svou verzi jsem odříkal a měl věc za vyřízenou. Omyl. Za pár dní přišlo oznámení o přestupku s příkazem zaplatit tisíc korun pokuty, což mě pochopitelně nadzdvihlo a podal jsem odpor, pak se nějaký čas nic nedělo, aby mi posléze přišlo oznámení o zahájení přestupkového řízení před komisí, kterou určil starosta. Nuže dostavil jsem se, seděl tam předseda komise, obrýlený… Číst vice »

Pavel Dvořák
Pavel Dvořák
3 let před
Reply to  Matějovský

Na otce (zubaře) si také jednou stěžovala sousedka, že on řekl, že je k…a. Otec byl též povolán ke komisi s tím, že se musí omluvit. Bez váhání tak učinil: „Omlouvám se za to, že jsem o paní L. řekl, že je k…a, a potvrzuji, že to žádná k…a není.“
Tím to zhaslo, protože všichni členové komise k němu chodili „se zubama“.

Stanislav Látal
Stanislav Látal
3 let před
Reply to  Pavel Dvořák

Ze svých školních let si pamatuji citát: Není to žádná malá k…a 😀.

Tomáš Vodvářka
Admin
3 let před
Reply to  Matějovský

No, milý kolego, naprosto chápu…..Je to šílené, sedět před nýmandy a zodpovídat se jako školák. Babu nakopat …..

Stanislav Látal
Stanislav Látal
3 let před
Reply to  Jan Andrle

Můj děda jezdil na páře jako strojvedoucí a na důchod šel jako vlakvedoucí (asi r 1967).
O lidech moc nechtěl mluvit – protože – když mlčel, tak byl arogantní, když pravdivě odpověděl, tak ten špatný byl stejně jen on. Taky neměl rád profesionální „prudiče“ 😀.

Vlasta Fišrová
3 let před
Reply to  Matějovský

Ježišmarjá… to je šílený. 🙂 To je ještě horší než z filmů Eccce homo Homolka a spol. (Hoří má panenko atd.). Vždycky se zastydím, čeho jsem taky součástí. Když se řekne „národ“.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial